فضای سبز
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان فضای سبز و آدرس utlandscape.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نام فارسی: گل ابری
نام علمی:Ageratum houstonianum
نام انگلیسی:Floos flower
خانواده: Asteraceae (Compositae)
طول دروه زندگی: یک ساله
ارتفاع بوته: 15 تا 45 سانتیمتر
شرایط خاک (از نظر رطوبت ): با زهکشی خوب ، کمی مرطوب
نوع خاک: حاصلخیز
شرایط نور: آفتاب
مقاومت به سرما: ندارد
زمان و روش تکثیر: ازدیاد آن از طریق کاشت بذر در اسفند یا فروردین ماه در خزانه و انتقال نشاء ها در اردیبهشت ماه به زمین اصلی صورت می گیرد . همچنین می توان بذرها را در اردیبهشت ماه در زمین اصلی کشت نمود و یا آن را از طریق قلمه تکثیر کرد.
رنگ گل: آبی و بنفش
زمان گلدهی: از اوایل فصل تابستان تا اواخر آبان و حتی در آذر ماه
کاربرد:جهت حاشیه ها : گلدانها ، کشتهای توده ای ، طرحهای شطرنجی و نیز به طور مخلوط همراه با شمعدانی در باندها

مراقبت ها: گلهای پژمرده به منظور تحریک گلدهی دوباره حذف شوند.
مشخصات ویژه: گیاه پر رشدی است و در بستر کات اگر همراه با گلهای دیگر مثلا" گل ناز و غیره کت شود بر آنها غالب می گردد . ریشه آن به دلیل سطحی بودن سبب نفوذ پذیری بیشتر خاک می گردد.





[ دو شنبه 30 بهمن 1391برچسب:گل ابری,Floos flower, ] [ 20:1 ] [ parviz zendavani ]

برای ادامه مطلب از لینک زیر استفاده کنید:

 s1.picofile.com/file/7659669458/%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%87_%D8%A2%D8%A8_%D9%88_%D8%A2%D8%A8%D9%86%D9%85%D8%A7_%D8%AF%D8%B1_%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DA%A9_%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C.pdf.html

[ شنبه 28 بهمن 1391برچسب: آب و آبنما, ] [ 17:50 ] [ parviz zendavani ]

             

درختچه ای امریکای گرمسیری و نیمه گرمسیری بوده و متأسفانه امروزه در بسیاری از کشورها به دلیل رشد و انتشار سریع به عنوان گیاهی هرز مطرح شده است. شاه پسند درختچه ای در بسیاری از واریته های باغبانی، در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران به عنوان گیاه زینتی گل دار در باغپه ها کاشته می شود. در دانشگاه رامین این گیاه را می توان جلوی گروه علوم دام و سایت و نیز جاهایی دیگر مشاهده کرد.

به علت زیبایی گل ها و نیازهای نگهداری کم در طراحی منظر و باغ های شخصی و عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. کاربردهای دارویی مهمی دارد که از آن جمله می توان به خاصیت ضد روماتیسمی (Antirhumatic) جوشاندۀ برگ های آن، که به آب حمام افزوده می شود، اشاره کرد. ولی به علت اینکه گیاهی سمی (Toxic plant) به شمار می رود، باید هر گونه استفاده دارویی از آن زیر نظر پزشک انجام گرفته و از هر گونه استفادۀ سرخود از آن پرهیز شود.


ادامه مطلب
[ جمعه 27 بهمن 1391برچسب:گل شاهپسند,Verbena Hybrida, ] [ 14:15 ] [ parviz zendavani ]

 برای پیوند روشهای متعددی هست . ما در اینجا بعنوان نمونه ،روشی رو پیشنهاد میکنیم که شما میتوانید متناسب با هدف خود وفصل کار ،سایز پایه و پیوندک و نوع گیاه خود و ...ان را تغییر دهید .

ابتدا یک گیاه cladode (کاکتوسهای برگ نما مثل آپونتیا) سالم جوان را تهیه کنید .(حداکثر یکساله)



از هریک گیاه، 2 پایه (استوک) میتواند بدست آید .A و B




یک گیاه بذری بردارید (بعنوان مثال :Astrophytum cv. superkabuto)




برای اماده سازی پیوندک ریشه ها را با یک کارد بسیار تیز حذف کنید.


پیوندک را روی پایه قرار دهید .



پیوندک را روی پایه حرکت دهید تا حبابهای هوا در ان ناحیه از بین رود .



اب اپونتیا بسیار چسبناک استو حالا اصلا نباید پیوندک بیفتد حتی اگر بصورت مایل باشد.



از باندهای پلاستیکی برای نگهداشتن 2 قطعه با هم استفاده میشود .



پیوند ها را در سایه (یا تاریکی ) و اتاق گرم به مدت یک هفته (یا بیشتر ) قبل از کشت نگهداری کنید .


 


بعد از 10 روز گیاهان برای کشت اماده هستند .(اشکالی ندارد اگر اپونتیا کمی اب از دست داده باشد . این پدیده نرمال است)



به آن آب دهید ،و برای چند روز آن را در سایه قرار دهید قبل از اینکه آنها را میان کاکتوسهای دیگر قرار دهید . 



بعضی گیاهان ابتدا گل میدهند!

 

[ سه شنبه 24 بهمن 1391برچسب:پیوند کاکتوس, ] [ 1:5 ] [ parviz zendavani ]

 تراریوم

تعریف:

تراریوم از نظر معنی، باغ مینیاتوری در یک جام می باشد. تراریوم کلکسیونی از گیاهان کوچک است که در ظرفهای محدود و شفاف رشد می کنند. به عبارت دیگر، تراریوم باغ کوچک و خانگی است که در ظرف شیشه ای نگهداری می شود. درست کردن تراریوم که با سرخس و یا دیگر گیاهان کوچک پر می شود یک راه عملی و جالب برای داشتن منظره ای مینیاتوری در خانه می باشد.



تاریخچه: ( دوتاریخچه مد نظر است) 

۱)تاریخچه تراریوم به دوران سلطنت ملکه ویکتوریا برمیگردد. وقتی که جستجوگران گیاهان عجیب و غریب را از سفرهایشان به سرزمینهایشان می بردند، آب و هوا برای رشد موفق این گیاهان خارج از منطقه ای محصور، بسیار نا مناسب بود. بنابراین جعبه های مخصوصی از شیشه ساخته شده بود برای کاشت این گیاهان نادر و کمیاب

۲)سال 1982 اولین تراریوم ساخته شد. آن هم بر اثر تحقیقات جانبی یک دانشمند گیاه شناسی و عضو انجمن سلطنتی انگلیس دکتر ناتانیل وارد برای اینکه دگردیسی عده ای از پروانه ها را از نزدیک ببیند یک فضای زیستی در داخل محفظه شیشه ای ایجاد کرد و در آن گیاهان کوچکی پرورش داد به این ترتیب برای اولین بار از گیاهانی که ریشه در خاک دارند در یک محفظه شیشه ای استفاده شد.



مزایای تراریوم:

· تراریوم ها، چون رطوبتشان را در یک چرخه حفظ میکنند، به توجه بسیار کمی نیاز دارند. وقتی که تراریوم کاشته می شود رطوبت داخل جام گیاه را مرطوب نگه می دارد، در نتیجه آنها به مواظبت خیلی کمتری نیاز دارند به علت حفظ رطوبت در یک چرخه، فاصله آبیاری در یک تراریوم بسته می تواند 1 ماه و یا حتی بیشتر هم باشد.

· وقتی ما فضای کافی و بودجه مناسب برای ایجاد باغچه در منزلمان نداریم ایجاد تراریوم می تواند موضوع زیبا و جالبی باشد.

· با ساختن تراریوم می توان گیاهان تابستانی را در تمام سال حتی در فصل زمستان نیز در منزل حفظ کرد. به عبارت دیگر ما می توانیم انواع گیاهانی که در محیط طبیعی منزل امکان نگهداری از آنها وجود ندارند، را داشته باشیم.

· تراریوم شیوه مناسبی برای آموزش رشد گیاهان و نحوۀ اثر متقابل بین گیاه و محیط به دانش آموزان می باشد.

· مردم در مناسبتهای مختلف برای یکدیگر دسته گل به عنوان هدیه می برند. تراریوم می تواند جایگزین بسیار خوبی برای دسته گل باشد. زیرا از یکطرف می تواند بسیار زیبا و جذاب طراحی و ساخته شود و از طرف دیگر ماندگاری بسیار بیشتری نسبت به یک دسته گل دارد.

· با توجه به مشغله ها و گرفتاری هایی که مردم در این زمان دارند، وقت و حوصله زیادی برای پرداختن به گیاهان و گلها و نگهداری و مواظبت ازآنها ندارند. ما به وسیلۀ تراریوم می توانیم این مشکل را برطرف کنیم زیرا ساخت و کاشت تراریوم آسان می باشد، همچنین به مواظبت و مراقبت زیادی احتیاج ندارد. ما به وسیلۀ تراریوم می توانیم جلوه ای از طبیعت را به منزلمان بیاوریم.

· با توجه به موارد بالا اگر مردم نسبت به تراریوم آگاهی پیدا کنند، این محصول بازار بسیار خوبی می تواند پیدا کند در نتیجه از نظر درآمد زایی نیز می تواند مؤثر باشد.



وسایل مورد نیاز:

اندازۀ ظرفها باید طوری انتخاب شوند که بزرگی آن برای احاطۀ 2 یا چند گیاه کافی باشد. مثل تنگ ماهی،

ظرف شیشه ای شکلات، آکواریوم، ظرفهای شیشه ای مربا یا بطری بزرگ.

برای افراد مبتدی، پیشنهاد می شود که یک ظرف بزرگ و در باز مانند آکواریوم انتخاب شود. کارکردن داخل آن بسیار آسان است و با کسب تجربه شا می توانید از چوبهای بلند و یا بیلچه برای کاشتن گیاهان در ظروفی که دهانه آن کوچک است استفاه کنید.

هر ظرف تمیز می تواند برای ساختن تراریوم استفاده شود. نیاز اصلی این است که مانع دخول آب شود. چیزهائی را انتخاب کنید که به اندازه کافی برای جا دادن گیاهان بزگ باشند و سرپوش آن طوری باشد که مانع خروج رطوبت گردد. کوزه، بطری، آکواریوم ظرفهائی هستند که بطور معمول مورد استفاده قرار میگیرند. طراحی های دیگر مانند بلوکهای شیشه ای می توانند به دکور منزل زیبائی ببخشند.

ظرف باید شفاف باشد، زیرا ظروف رنگی و یا کرد نور را کاهش می دهند و در رشد گیاه دخالت می کنند.

ظروف می توانند باز یا بسته باشند . گیاهان در ظروف بسته باید رطوبت بالا را بتوانند تحمل کنند. ظروف با درب بزرگ بدون پوشش ممکن است مورد استفاه قرار بگیر اما احتیاج دارد به آبیاری متناوب برای اینکه رطوبت را حفظ کنند. تراریوم های باز خشک هستند و کمتر دچار بیماریهای می گردند.

قبل از کاشت ظرف را استرلیزه کنید. آنرا با آب گرم و صابون خوب شستشو دهید. اگر از ظرفهای تمیز شیشه ای تجاری استفاده می کنید اجازه دهید که درب ظرف چندین روز قبل از کاشت باز باشد.

۲- قیف : کاربرد قیف این است که شما باید به وسیلۀ آن مواد لازم را به ته بطری یا شیشه بریزید تا جدارۀ شیشه کثیف نشود . در این صورت شما برای پاک کردن جدارۀ شیشه با مشکل روبه رو می شوید .

3- بیلچه : که برای هر باغبانی لازم و ضروری است .

4- یک قاشق چای خوری یا قهوه خوری که به راحتی از دهانۀ محفظه عبور کند .

5- یک میله با قطر حدود 5/1 سانتیمتر و یک مداد یا چوب بلند که بتواند خاک ته محفظه را لمس کرده و سوراخی در آن ایجاد کند برای کاشت گیاه .

6- انبرک یا چنگک : برای نگه داشتن گیاه در هنگام کاشت که این انبرک باید در هر دو سر خود ابر یا چیزی شبیه به آن داشته باشد تا گیاه در هنگام نگه داشتن آسیب نبیند .

7- کوبه خاک : برای این است که وقتی گیاه را کاشتید خاک اطراف آن را بکوبید تا مرحلۀ کاشت گیاه کامل شود . این وسیله را نیز خودتان در خانه می توانید بسازید . با یک قطعه چوب که چوب پنبه ای را به ته آن چسبانده اید ، کوبه درست می شود .

8- گیره برای تمیز کردن تراریوم

۹- وسیله های گردگیری و تمیز کردن : برای تمیز کردن بیرون شیشه می توانید از یک پارچۀ نمدار استفاده کنید . و برای تمیز کردن داخل آن می توانید از یک قلموی نقاشی استفاده کنید .

10- خاک متناسب با نیاز گیاه

11- زهکش: که از یک چهارم زغال چوب و سه چهارم سنگریزه تشکیل می شود .

12- لایۀ جداکننده : برای این است که خاک شسته نشود و از بالا وارد لایۀ زهکشی نشود و زهکشی را مسدود نکند . این لایه می تواند خزه یا جوراب زنانه یا پشم شیشه یا صفحۀ پلاستیکی مشبک باشد . 

۱۳- یک اسپری آب پاش برای آب دادن به تراریوم می توند مورد استفاده قرار بگیرد.



گیاهان مناسب برای تراریوم



کالادیوم : که به نور متوسط و گرمای کم احتیاج دارد .

آگلونما : گیاهی است سایه دوست و احتیاج به گرمای زیاد دارد .

فیلودندرون : گیاهی است که به گرمای کم و محیط سایه ای احتیاج دارد .

دراسنا : گیاهی است که به گرمای کم و محیط سایه ای احتیاج دارد .

سانسوریا : این گیاه سایه دوست است و به گرمای متوسط نیاز دارد .

اسپاتی فیلوم : گیاهی است که به گرمای کم و محیط سایه ای احتیاج دارد .

شمشاد : سایه دوست است و به گرمای متوسط نیاز دارد .

آنتوریوم : به نور متوسط و گرمای زیاد احتیاج دارد .

بنفشه آفریقایی : به نور متوسط و گرمای کم و تهویه احتیاج دارد .

بگونیا : دوستدار نور متوسط است .

پی لئا : به نور متوسط و غیر مستقیم و تهویه و رطوبت احتیاج دارد .

پیرومیا : به نور متوسط و تهویه نیازمند است .

برگ بیدی : به نور متوسط و گرمای متوسط احتیاج دارد .

پاپیتال : به نور متوسط و گرمای متوسط احتیاج دارد .

شبدر : بسیار آفتاب دوست است

گیاهان گوشتی : آفتاب دوست هستند و ظروف این گیاه را باید همیشه در باز نگه داشت .

و از دیگر گیاهانی که میتوان در تراریوم پرورش داد : کاکتوسها ، رز ، رزماری ، سرخسها و خزه ها هستند .

[ دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:تراریوم, ] [ 23:51 ] [ parviz zendavani ]

  گل يخ winter sweet 

 
نام علمي : Chimonanthus praecox 
خانواده : Calycanthaceae
نام انگليسي : Winter Sweet

مورفولوژي 
اين درختچه خزان دار بومي چين و ژاپن بوده، برگها سبز درخشان، كشيده، بيضي شكل، متقابل، به طول 13 ـ 5/7 سانتيمتر و عرض 6 ـ 5/3 سانتيمتر مي‌باشند گلها در فصل زمستان كه شاخه‌ها فاقد برگ هستند ظاهر شده و بسيار معطرند. پوشش خارجي گل ليمويي رنگ و پوشش داخلي آن ارغواني رنگ و كوچكتر است. ميوه آن كوزه‌اي شكل درشت و خاكستري ـ قهوه‌اي بوده و اواخر خردادماه مي‌رسد. اين درختچه كند رشد به حداكثر بلندي 5/4 ـ 3 متر و حداكثر گستردگي5/2 ـ 2 متر مي‌رسد.

نيازها 
نياز به محل آفتابي دارد ولي در نواحي كه داراي تابستان گرم هستند بهتر است در محلي كاشته شود كه آفتاب بعد از ظهر به آن نتابد (ضلع شرقي و شمالي ديوار يا ساختمان). در هر خاكي كه داراي زهكشي خوب باشد رشد مي‌كند و با خاكهاي گچي نيز سازگار است. براي رشد مناسب نياز به سرماي زمستان دارد. از آنجائيكه گلها روي شاخه‌هاي قديمي ظاهر مي‌شوند، هرس آن بايد در زمستان بعد از پايان گلدهي و يا زمانيكه گلها ظاهر شده‌اند براي استفاده از شاخه بريده، انجام شود. هنگام خريد بهتر است نهال 5 ساله خريـداري شـود كه موقع گلـدهي آن باشد ( اين گياه در 3 ، 4 سال اوليه تنها رشد رويشي نموده و گلدهي ندارد) .

كاربرد
از آنجائيكه گلهاي معطر آن در زمستان ظاهر مي‌شوند، بهتر است در محلي كاشته شود كه بتوان از عطر گلها بهره گرفت (بعنوان مثال مجاور آلاچيق ها و يا كنار پنجره ساختمانها) براي كاشت در محوطه جلوي سوزني برگان نيز مناسبت است زيرا اين درختان در زمستان زمينه سبز مناسبي براي نمايش بهتر گلهاي اين درختچه بوجود مي‌آورند.

ازدياد 
1ـ كاشت بذر در بهار در گلخانه گرم با دماي 16 درجه سانتيگراد (برداشتن پوسته بذر، جوانه‌زني را تسريع مي‌كند) 
2ـ خوابانيدن شاخه در پاييز يا بهار




 

[ دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:گل یخ,winter sweet, ] [ 23:49 ] [ parviz zendavani ]

 - شمشاد نام علمی : Buxus sempervirens 
زمان هرس: بهار، پاییز


2- جوالدوزک 
نام علمی : Catalpa speciosa
زمان هرس: آخر تابستان،زمستان

3- سدر
نام علمی : Cedrus
زمان هرس:تابستان


4- ارغوان
نام علمی : Cercis
زمان هرس:زمستان
نحوه هرس: هرس این درخت بسته به نوع فرم آن می تواند بدون هرس و تنها با قطع اجباری شاخه های خشک به صورت گلدانی و باز باشد و یا با هرس شاخه زنی می توان تاج آن را انبوه و کروی ساخت.


5- افرا
نام علمی : Acer
زمان هرس:زمستان


6- عرعر
نام علمی : Aillanthus
زمان هرس: زمستان،تابستان


7- ابریشم
نام علمی : Albizzia
زمان هرس: بهار


8- زرشک
نام علمی : Berberis
زمان هرس:زمستان،تابستان


9- دم موشی
نام علمی : Buddleia davidii
زمان هرس:اواخر زمستان
نحوه هرس: یا شاخه اصلی را در زمستان از قسمت های داخلی حذف نمود(هرس نسبتا شدید)تا گیاه تحریک به رشد دوباره گردد.


10- به ژاپنی
نام علمی : Chaenomeles
زمان هرس:تابستان،زمستان

11- شبه سرو
نام علمی : Chamaecyparis lawsoniana
زمان هرس:تابستان


12- گل یخ
نام علمی : Chimonanthus praecox
زمان هرس:بهار ، تابستان

13- درخت پر 
نام علمی : Cotinus coggyria
زمان هرس:تابستان

14- شیر خشت
نام علمی : Cotoneaster
زمان هرس:بهار،تابستان،زمستان

15- سرو 
نام علمی : Cupressus
زمان هرس:بهار و تابستان

16- گل طاووسی
نام علمی : Cytisus
زمان هرس:بهار

17- یاس زرد
نام علمی : Forsythia 
زمان هرس:بهار


18- زبان گنجشک
نام علمی : Franinus
زمان هرس:زمستان

19- لیلکی
نام علمی : Gleditsia
زمان هرس:زمستان

20- ختمی درختی
نام علمی : Hibiscus syriacus
زمان هرس:بهار،تایستان و پاییز

21- یاسمن
نام علمی : Jasminum officinal
زمان هرس:بهار ،تابستان
نحوه هرس: در بهار و تابستان بر حسب زمان گلدهی باید بعد از اتمام دوره گلدهی نسبت به حذف شاخه های ضعیف اقدام نمود و شاخه های خیلی بلند را تا نیمه کوتاه نمود.

22- سرو کوهی 
نام علمی : Juniperus
زمان هرس:بهار ،تابستان

23- برگ نو
نام علمی : Ligustrum
زمان هرس:زمستان ،بهار،تابستان


24 - ماگنولیا
نام علمی : Magnolia
زمان هرس:تابستان
نحوه هرس: بهتر است تا جای ممکن به دلیل التیام زخمهای حاصل از هرس و کندی رشد درخت هرس نشوند ولی در صورت لزوم می توان نسبت به خذف شاخه های نابجا و یا شکسته اقدام کرد.

25- زیتون تلخ
نام علمی : Melia
زمان هرس:تابستان

26- توت 
نام علمی : Morus spp
زمان هرس:زمستان ،تابستان

27- خرزهره
نام علمی : Nerium oleander
زمان هرس:تابستان

28- نرگس درختی
نام علمی : Philadelphus
زمان هرس:بهار،تابستان،پاییز
نحوه هرس: این درختچه معمولا نیازی به هرس چندانی ندارد و تنها باید هر سه یا چهار سال یکبار در اوائل بهار یا پاییز تعدادی از ساقه های خیلی مسن را از قاعده قطع کنیم.همچنین هرس پنسمان یا چیدن نوک شاخه های تازه روئیده در تابستان باعث جلوگیری از حجیم شدن تاج شده و آنرا متراکم تر می سازد.

[ دو شنبه 23 بهمن 1391برچسب:زمان هرس,, ] [ 23:25 ] [ parviz zendavani ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ دانشجویان فضای سبز دانشگاه تهران خوش آمدید
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 6
بازدید ماه : 65
بازدید کل : 138823
تعداد مطالب : 77
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وبلاگ:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید